Tips voor de verlichting van je kinderkamer

Wanneer je een kinderkamer inricht is het belangrijk dat je let op de verlichting. Dit speelt namelijk een grote rol. Met de juiste lamp kun je een haast magische atmosfeer creëren. Niet enkel lampen maar ook natuurlijk licht kan voor een gezellige sfeer zorgen. Zorg dus dat je de vensters niet blokkeert met meubelen of zware gordijnen. Zo kan je kindje dagelijks genieten van zonlicht. Bovendien brengt opstaan met zonlicht veel voordelen met zich mee.

In dit artikel zullen we echter de verschillende soorten lampen bespreken waarmee je jouw lieve spruit zijn of haar kamer kunt versieren.

1. Dimmer

Met een dimmer kan jouw kindje bepalen hoe sterk of zwak het lampje moet schijnen. Daarom is dit soort lampje op zich de beste optie voor een kinderkamer.

Vaak kunnen ze wat duurder zijn dan een simpel tafellampje maar, doordat je zelf de intensiteit kunt aanpassen, kan de lamp op verschillende manieren gebruikt worden. Ze zijn bovendien ook erg gemakkelijk te hanteren.

Een dimmer lamp koop je beter niet online. Niet elke dimmer is namelijk hetzelfde. Test daarom de lamp altijd eerst in de winkel uit.

2. LED lampjes

LED lampjes warmen de kamer niet op en verbruiken erg weinig energie. Volgens “Viva Decora” (www.vivadecora.com.br) zijn deze lampjes dan ook erg geschikt voor een kinderkamer.

Let echter wel op het kleur van het licht. Witte LED lampen kunnen vaak een erg koude atmosfeer creëren. Kies daarom beter voor de wat warmere lampjes. Indien je geen gele of warm witte LED lampjes kunt vinden dan kan je ook de lamp versieren met een gekleurde filter. Zo zorg je voor een kalmerend en rustgevend effect. Bovendien kan je zo ook maandelijks van kleur wisselen.

3. Muurlampjes

Op vlak van muurlampjes bestaan er verschillende leuke opties voor kinderkamers. Deze zijn vaak niet al te fel en kunnen dus de hele nacht blijven branden. Dit is perfect voor kinderen die nog steeds wat angst hebben om alleen te slapen in een donkere ruimte.

Heb je de kamer van je kindje reeds in een bepaald thema versierd? Dan is een muurlampje de perfecte keuze voor jou. Doordat het aanbod aan muurlampjes namelijk zo groot is kun je gemakkelijk eentje te vinden die aansluit op je thema.

Voetbal? Vlinders? Wolken? Superhelden? Noem maar op. Sowieso zul je met een beetje zoeken in een mum van tijd de perfecte lamp vinden.

5. Plafondlampjes

Net zoals muurlampjes is ook het aanbod aan plafondlampjes erg uitgebreid. Een leuke optie zijn echter de sterren plafondlampjes. Zo kan je lieve spruit lekker wegdromen onder een mooie sterrenhemel. Wil je werkelijk creatief zijn? Dan kun je zelfs het volledige heelalop het plafond plaatsen.Dit zal gegarandeerd voor heerlijke dromen zorgen!

5. Nachtlampjes

Wil je, je kindje graag stimuleren om vaker te lezen? Koop dan een leuk, gepersonaliseerd nachtlampje voor baby of kinderkamer. De opties zijn eindeloos.

6. Hangers

Hangers kunnen misschien wat ouderwets lijken voor een kinderkamer maar toch zijn ze erg charmant. Bovendien kun je tegenwoordig ook moderne hangers vinden die versierd zijn met leuke tekeningen en prentjes.

Hier vind je een overzicht van alle unieke, leuke en stoere baby of kinderkamer verlichting opties.