De allerleukste decoratietips voor de kinderkamer

Fun en gezellig. Een ruimte die creativiteit stimuleert en tegelijkertijd ook comfort en zekerheid biedt. Zo zou de perfecte kinderkamer moeten zijn. Natuurlijk klinkt dit allemaal wel simpel maar in de realiteit is het vaak moeilijk om door de bomen het bos te zien. Daarom delen we hier enkele leuke decoratietips.

1. Een tafeltje om te studeren of te werken

Jong geleerd is oud gedaan. Daarom is het goed een tafeltje in de kamer te plaatsen waar je kind kan werken, tekenen en knutselen. Zo bouw je goede gewoontes op en kan je kind van jong af aan leren in een gepaste omgeving te werken.

2. Kleuren

Ga voor neutrale kleuren. Dit zorgt voor rust en kalmte. Indien je toch liever wat meer kleur in de kamer ziet dan kun je simpelweg enkele leuke accentjes plaatsen. Dit hoeft niet meteen verf te zijn. Zo kun je bijvoorbeeld enkele kleurige lampjes aan de muur hangen.

Ook kussens zijn een geweldige manier om de kamer van je kindje wat op te fleuren. Bovendien kunnen deze ook gebruikt worden tijdens het spelen. Dan vervangen ze dus als het ware stoeltjes. Je opteert het beste voor polyester kussens aangezien deze erg gemakkelijk zijn om schoon te maken.

3. Sterrenbeeld

Wie gelooft dat je sterrenbeeld een belangrijke rol speelt zal deze tip helemaal geweldig vinden.

Zo is het inrichten van de kinderkamer op basis van je kind zijn of haar sterrenbeeld momenteel erg populair.

 • Maart – Ram:

Energiek, agressief en moedig. Het is niet vreemd dat Rammen meestal van het kleur rood houden. Aangezien rood soms wat te fel kan zijn voor een kinderkamer, is het echter beter dat je voor een zachtere kleur kiest  en de kamer simpelweg voorziet van enkele rode toetsen.

 • April – Stier:

Een klein Stiertje houdt van comfort. Bovendien heeft een Stier erg scherpe zintuigen. Het is dus een goed idee om voorwerpen in de kamer te plaatsen die de zintuigen stimuleren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan speelgoed, decoratie en meubelen met als thema het oerwoud.

 • Mei – Tweelingen:

Tweelingen zijn meestal erg nieuwsgierig. Stimuleer dus hun lust om de wereld te ontdekken. Dit kun je doen door de kamer te decoreren in verschillende kleuren en patronen. Aangezien Tweelingen van verandering houden is het een goed idee multifunctionele decoratie te kopen. Zo zijn stickers een geweldige optie aangezien je deze wekelijks kunt veranderen.

 • Juni – Kreeft :

Kreeften zijn vaak erg emotioneel. Daarom is het plaatsen van familie foto’s, leuke prentjes en accessoires met sentimentele waarde een goed idee. Vintage voorwerpen zijn vaak ook erg leuk aangezien deze een speciale sfeer creëren. Op vlak van kleuren opteer je het beste voor neutrale, heldere kleuren zoals wit en beige.

 • Juli – Leeuw:

Heldere ruimtes met gouden en gele tonen zullen je leeuwtje hoogstwaarschijnlijk erg gelukkig maken. Verder houdt een Leeuw ook van dramatische decoratie.

 • Augustus – Maagd:

Opgeruimd staat netjes. Zo denken de meeste Maagden. Zorg dus dat je kindje in een nette, propere kamer kan slapen zonder al te veel extra spullen. Hoe eenvoudiger, hoe beter. Koop dus ook enkel functionele meubelstukken waarin je veel kunt opbergen.

 • September – Weegschaal:

Comfort en schoonheid, dat is waar een Weegschaal van houdt. Een Weegschaal verkiest dat zijn of haar kamer in eenzelfde stijl versierd is. Decoreer dus de kamer in kleuren die goed bij elkaar passen zoals blauw, groen en lichtroze.

 • Oktober – Schorpioen:

Een Schorpioen voelt zich goed in een minimalistische kamer. Denk dus aan simpele decoratie en neutrale, zachte kleuren.

 • November – Boogschutter:

Avontuurlijk en nieuwsgierig, zo zijn Boogschutters.  Stimuleer dus deze karaktereigenschappen. Dit kun je doen door de kamer te voorzien van kleurrijke voorwerpen, veel speelgoed en een overvloed aan decoratie.

 • Januari – Steenbok:

Steenbokken zijn vaak erg kalm en raken al snel geïrriteerd in een kamer vol met felle kleuren. Opteer dus beter voor neutrale kleuren zoals grijs, beige en wit.

 • Februari – Waterman:

Om een Waterman gelukkig te maken investeer je het beste in multifunctionele meubelstukken. Verder houdt een Waterman ook van een wat lege kamer met erg veel verlichting.

 • Maart – Vissen:

Blauw, blauw, blauw. Dit is de kleur waarin je de kamer van jouw Visje moet schilderen. Verder kun je de kamer ook versieren met voorwerpen en patronen die je kindje aan de zee zullen doen denken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan lampjes in de vorm van een vis.

Een geweldig adresje om de leukste kinderkamer meubels en decoratie te kopen online is CozyKidz uit Hillegom.

Contactdetails:
Adres: Arnoudstraat 20-D, 2182 DZ Hillegom, Nederland
Telefoon: +31 85 065 6434
E-mailadres: info@cozykidz.nl

Wist je dat ze sinds kort ook onwijs leuke design kinder fauteuils aanbieden?

Ten slotte, een tof merk dat wij kunnen aanbevelen wanneer het aankomt op vloerkleden en lampen is House Doctor.

Bestel snel (voor vier uur in de middag), heb je deze leuke items morgen al in de kinderkamer staan!